Спартак Вн поиска оставката на Момиров
Спартак Вн поиска оставката на Момиров / netinfo

С декларация до медиите изпълнителният директор на Спартак Варна Живко Великов оцени положителното, което БФС прави за клубовете, и едновременно с това поиска оставката на шефа на съдиите Димитър Момиров.

„С усилията на г-н Борислав Михайлов и другите ръководители на футболната централа за първи път отборите в България получават добри пари от ТВ-права, което безспорно им помага в тази световна финансова криза. БФС показва и отношение към клубовете, тъй като е готов за диалог и съдействие за решаване на техните проблеми", отчита Великов. Последният обаче смята, че съдийството е в разрез с всичко позитивно, което прави БФС, за да върви нашият футбол нагоре.

"Специално Спартак бе ощетен в 3 от досегашните 9 пролетни мача. Грешките на реферите ни лишиха от още 5-6 точки. Ние винаги сме искали едно – съдиите да осигуряват равни условия за игра на нас и съперниците ни. След като това не става, а и на други стадиони също виждаме съдийски произвол, значи шефът на арбитрите не се справя. Момиров трябва да си понесе отговорността и щом не е по силите му да овладее положението, нека остави на други да го направят", допълва Великов.

Той напомни, че първенството навлиза в решителната си фаза и в оставащите 6 кръга ще се водят жестоки битки за титлата, медалите, зона УЕФА и оцеляването. "Освен феърплей, в предстоящите двубои е задължително и обективно съдийство, за да може крайните резултати да зависят единствено от спортно-техническите достойнства на състезателите", завърши Великов.