Солени глоби за каручки в центъра
Солени глоби за каручки в центъра / netinfo
От 50 до 300 лв. може да бъде глобен собственик или водач на каруца, ако се движи в широкия център на Варна. Това одобри комисията по обществен ред и сигурност на своето заседание, обсъждайки новата наредба за обществения ред.

От 1 януари 2009 г. ще бъде забранено придвижването с каруци на територията на цяла Варна. До тогава превозните средства с животинска тяга ще бъдат ограничавани между околовръстния път, Морската градина, Аспаруховия мост и булевард “Република”.

Всички основни булеварди, както и свързващите ги улици в центъра, също са забранена зона за каруците.

Празнуването на сватби, годежи, кръщенета, именни дни по улици, площади, междублокови пространства и други обществени места се забранява, решиха още общинските съветници. Тези мероприятия ще могат да се провеждат само в обредни домове, категоризирани увеселителни заведения или специално определени за целта от районните кметове места.

С друго свое решение комисията реши да отдаде под наем площ от 4500 кв. метра за паркинг, който да се ползва от служителите и пациентите на МБАЛ “Св. Анна”. Решението бе взето по предложение на кмета Кирил Йорданов.

За 64 паркоместа ще се проведе търг с начална месечна цена на наема 1656 лева. По това становище единствено "против" гласува общинския съветник Ради Радев с мотива, че Общината може сама да стопанисва паркинга.