/ iStock/Getty Images
Компанията вече е наела помещения в комплекс Varna towers и в момента набира персонал
Paysafe, водещ глобален доставчик на интегрирани платежни решения, скоро отваря първи офис във Варна.

Компанията вече е наела помещения в комплекс Varna towers и в момента набира персонал. В новата локация ще работят близо 200 служители, ангажирани основно с информационните технологии и обслужването на клиенти от цял свят.

Рекламираха Варна пред Асоциацията на туроператорите в Русия

„Варна и регионът отговарят на нарастващите нужди на компанията.
Решението за отваряне на офис в морската ни столица се дължи на множество фактори, сред които наличието на опитни професионалисти, нови кариерни възможности за хора, работещи в компанията към момента и възможността новият офис да бъде използван и като лятна алтернатива за служителите, базирани в София“, сподели Елена Димова, HR директор на Paysafe България. Кметът на Варна Иван Портних приветства новите инвеститори в града, които вписват напълно в инициативата "Варна - Град за Знанието".

Община Варна

Paysafe Group (Paysafe) е водеща интегрирана платформа за разплащания, свързваща търговци и потребители чрез 70 платежни метода в повече от 40 валути. Компанията е с над 20 години опит в областта и има 3000 служители в 12 световни локации.

Най-големият офис на фирмата в света, където работят 1200 служители, е базиран в София, където се разработват софтуерни технологии за дигитални разплащания с глобално приложение.

Канят стартъпи от Варна на среща с най-големия иновационен център в Европа

За нуждите на компанията във Варна се изгражда екип от ИТ специалисти, с опит в Java, Android или iOS разработки, търсят се и експерти в областта на обслужването на клиенти, владеещи английски, немски, френски или руски език на високо ниво.

През 2020 г. Варна отново бе предпочитано място за фирми, развиващи високи технологии. Българската аутсорсинг компания Pontica Solutions откри свой офис в морската столица и само за няколко месеца, въпреки кризата, успя да увеличи броя на служителите си, софтуерната компания Scale Focus също разшири своя офис.

С откриването на нова база във Варна, Paysafe запазва тенденцията и за 2021 година.