Стоян Пасев
Стоян Пасев / netinfo
Областният управител на Варна Стоян Пасев се разделя с поста си. Това потвърди самият той пред Дарик преди решението за освобождаването му да бъде гласувано от Министерски съвет. Заедно с него са сменени още 13 областни управители. 

„Не знам какви са мотивите за смяната ми, при положение, че съм назначен от временен кабинет”, коментира Пасев, който беше назначен през август 2014 г. от служебния кабинет "Близнашки".

Правителството освободи 13 областни управители и назначи нови

На въпрос за бъдещето му Стоян Пасев не изключи да попадне в кандидат-депутатска листа. 

„Динамичен е процесът, идват избори, предполагам, че ще се включа. Имам предложения, въпрос на преговори е”, добави Пасев. 
 

Тодор Йотов
www.naval-acad.bg

Новият областен управител на Варна ще e кап. I ранг Тодор Йотов. Той е роден през 1958 г. в Бургас. Завършил е Висше военноморско училище „Никола Й.Вапцаров”, където от 2014 г. насам е преподавател. Преди това оглавяваше Военноморската база във Варна, а в периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

На днешното си заседание Министерски съвет гласува смяната на областните управители на Благоевград, Велико Търново, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София, Софиска област, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.