Служители на Транстриумф се вдигат на стачка
Служители на Транстриумф се вдигат на стачка / DarikNews.bg, архив

От днес служители на "Транстриумф холдинг" ще предприемат стачни действия. От 10 до 11 часа автобусите на превозвача няма да обслужват пътници по редовните линии, обявиха от стачния комитет.

"Протестираме срещу плановете на Община Варна да работи само с един превозвач и с лека ръка да остави на улицата 700 души и семействата ни. Повече от година слушаме как ще се модернизира транспортът в града, но никой не казва каква е цената, която ще платим. През цялото това време всички говорят какво ще се случва в „Градски транспорт”, а ние в „Транстриумф” сякаш не съществуваме. От няколко дни основната тема в града е подписаният договор за доставката на новите автобуси за „Градски транспорт”, ние отново сме невидими – за кмета, за общинските съветници, за гражданите. За да бъдем чути и властта най-после да ни види, преминаваме в режим на гражданско неподчинение", се казва в декларация на протестиращите, изпратена до кмета на Варна, до областния управител и председателя на Общинския съвет.

Работниците и служителите на фирмата предупреждават, че имат готовност да предприемат други форми на гражданско неподчинение, ако не бъдат взети мерки.

Кметът Иван Портних е поканил на среща в общината представители на служителите на частния превозвач „Транстриумф“.

„Научих от медиите, че има протестна декларация и намерение за преустановяване на обслужването на част от линиите на градския транспорт от страна на частния превозвач „Транстриумф“. До момента никой представител на служителите на частното дружество не е проявил инициатива за срещи и разговори с мен, нито е поставял въпроси и теми, които ги вълнуват. Личното ми мнение е, че когато има проблем, той трябва да бъде обсъден, да има диалог и чуваемост. Като кмет съм загрижен за нормалното протичане на живота в града. За да бъде избегнато създаването на неудобство за хората, ползващи градския транспорт, каня на среща представители на служителите на частния превозвач „Транстриумф“, на която да обсъдим темите, които ги вълнуват“, посочи Портних.