Следовател проваля наркодело
Следовател проваля наркодело / netinfo
Следовател от Варненската окръжна следствена служба е провалил разследването срещу организирана престъпна група за търговия на наркотици във Варна. Това стана ясно на заседание по делото във Варненския окръжен съд.

Мартин Вълков, Явор Божинов, Иван Николов и Калоян Борисов са обвинени за опит за убийство на Тодор Георгиев. Според обвинителния акт 4-мата предумишлено, по начин опасен за живота на мнозина, в съучастие като съизвършители подготвили покушение срещу Георгиев. На 19.11.2004 год. Явор и Калоян извършили наказателната акция в кв. „Трошево”.

Деянието е останало недовършено по независещи от извършителите причини и е при условията на опасен рецидив за Вълков. При задържането на бандата у членовете й бе открито незаконно притежавано оръжие и наркотици.

Днес стана ясно, че всички процесуално следствени действия са извършвани от следовател Моника Жекова в присъствието на двама адвокати, които не са упълномощени официално като защитници на обвиняемите.

Според събраните данни в прокуратурата, четиримата варненци са шефове в т.нар. "Монопол", който силово контролира незаконната търговия на дрога във Варна и региона. Същите са с богато криминално минало - от извършване на грабежи, през кражби на коли, до убийствo. Част от тях са излежали присъди в затвора за престъпленията си.