След „Ария на обречените“ младежката комисия пак остана без шеф
След „Ария на обречените“ младежката комисия пак остана без шеф / Варна утре

Комисията по младежки дейности и спорт отново остана без председател, след като за трети път общинските съветници отхвърлиха предложените кандидатури. Светлана Такева от БСП и Благомира Александрова от групата „СДС-ДА“ не успяха да съберат необходимите 26 гласа, за да застане една от тях начело на комисията.

Въпреки че обеща пред съветниците да работи усилено и безпристрастно за благото на спорта в града, Александрова дори не успя да стане член на ресорната комисия. Колегата й от БСП Огнян Къчев обясни, че в издигането на кандидатурата й за поста има политическа договореност и се извини на спортната общественост за възникналия казус. Червени съветници нарекоха избора „Ария на обречените“, а директорът на ТМПЦ – Варна и общински съветник от ГЕРБ Даниела Димова посочи, че „такава ария няма“.

Според Тодор Мутафов пък много от председателите на комисии не са тесни специалисти и не бива спортните клубове да бъдат основния фокус на комисията. Пламен Начков от БСП  призова да се избере личност, която би била добре приета от варненци и няма да стане повод за разгорещяване на страстите.

Д-р Ивайло Митковски от ДСБ нарече казуса „Делян Пеевски“, а Янко Станев защити кандидатурата на Благомира Александрова като заяви, че тя има енергията и хъса да ръководи младежката комисия. Въпреки това, номинацията за пореден път бе отхвърлена.

Председателят на Общинския съвет Иван Луков обясни, че шеф на „Младежки дейности и спорт“ ще бъде избиран отново на сесия през септември, а дотогава комисията ще работи с временен.

За ръководител на социалната комисия съветниците избраха Медиха Хамза от групата „СДС-ДА“. Те одобриха и няколко рокади. Илия Кафалийски бе освободен от архитектурната комисия и стана член на „Благоустройство и комунални дейности“, която бе напусната от Тодор Мутафов. Той отиде в състава на „Младежки дейности и спорт“. Януарий Вичев от БСП, който положи клетва тази сутрин, ще членува в „Култура“, „Обществен ред и сигурност“, „Търговия и туризъм“ и временната „Опазване и възпроизводство на околната среда“. Антонио Угрински от ГЕРБ пък става част от културната, здравната и социалната комисии.

Общинският съветник Тодор Балабанов застана начело на групата на ГЕРБ в местния парламент, стана ясно още на заседанието.