След 8 месеца отлагане откриват ледената пързалка
След 8 месеца отлагане откриват ледената пързалка / netinfo
Общинската ледена пързалка ще заработи тази вечер, след като откриването й беше отлагано на няколко пъти. Съоръжението се намира в спортно-развлекателния комплекс във варненския квартал „Младост". Пързалката ще има заледена площ от около 800 кв.м., а цялостната конструкция на атракциона заема около 2 дка. Залата ще разполага с 200 седящи места.

Изпълнител на обекта е “Инжстройинженеринг”, а оборудването е на немската компания “Айс бизнес”. За стопанисването ще отговаря общинска фирма “Спорт за всички”. Пързалката ще работи целогодишно като специално винилово покритие ще позволява тя да се използва дори при 40 градуса температура навън.

Ледената пързалка трябваше да заработи преди Коледа миналата година. Откриването й беше отложено за февруари, за да стане факт в навечерието на празника на Варна 15 август. На прерязването на лентата днес от 20 ч. ще присъства кмета Кирил Йорданов.

Определените първоначално от общината цени бяха 3 лв. за час и половина пързаляне и 2 лв. наем за кънките. За непълнолетните ще има намаление 50 %.