Славчо Славов няма да бъде отличен за заслуги към Варна
Славчо Славов няма да бъде отличен за заслуги към Варна / снимка: личен архив

Председателят на образователната комисия към местния праламент Славчо Славов няма да получи златен почетен знак „За заслуги към Варна”. На днешното 22-ро заседание на Общинския съвет самият той поиска номинацията му да бъде оттеглена, което беше посрещнато с аплодисменти в зала „Пленарна”.

Удостояването на съветника с отличието неотдавна бе одобрено от членовете на комисиите по култура и образование. Почетният знак трябваше да му бъде присъден за принос към варненското образование по предложение на сдружение "Гражданска инициатива Одесос 2004", чийто учредител и бивш председател е Славов.

Новината за награждаването на Славчо Славов обаче отприщи вълна от недоволство в интернет форумите и социалните мрежи. „Е, бива, бива вече, ама това на нищо не прилича! Точно този човек никакви заслуги няма! Еле пък и в образованието!”, „Пази боже! Колко мъка има в този град! Не се сещам за какво я получава тази награда! Да я върне веднага, явно е станала грешка!” „Отличието е поредно доказателство за откровено конюнктурния характер на всяка общинска награда във Варна!”, гласяха част от коментарите.