Слагат каса на футболните игрища в „Аспарухово”
Слагат каса на футболните игрища в „Аспарухово” / sport4all.bg

На футболните игрища в кв.„Аспарухово" от понеделник, 16 септември, ще заработи каса за заплащане на място. Това обяви управителят на Общинското предприятие „Спорт за всички" Волен Марчев на заседание на общинската комисия по младежки дейности и спорт.

На касата в „Аспарухово" ще може да се плаща и за ползване на останалите игрища, които „Спорт за всички" стопанисва - в "Младост", "Чайка" и Морската градина. Ако в рамките на месец се окаже, че отварянето на касата има ефект, такива ще бъдат отворени и на останалите игрища.

Досега заплащането за ползване на някой от терените ставаше само на касата в "Младост". Остава вариантът и за плащане с дебитна или кредитна карта през сайта на „Спорт за всички".

Пред общинските съветници Волен Марчев настоя да отпадне предложението, направено от неговия предшественик Добрил Николов. Като шеф на „Спорт за всички" през март Николов предложи да се добавят две допълнителни опции за онлайн разплащане - чрез модул „ePay" и „easyPay", което налага закупуване на таблети за служителите на общинското предприятие, разходи за сайт и такси.

Помещенията по обектите не са пригодени за съхрание на таблетите, а годишните разходи за осъществяване на тази идея ще са в размер на 12 000 лева. Според Волен Марчев, силно намаленият бюджет на разходите на предприятието и извършените през миналата година съкращения на персонала налагат отлагане на нововъведението.