Слагат истински камери в съблекалните на басейна?
Слагат истински камери в съблекалните на басейна? / netinfo
В мъжките съблекални на басейн „Приморски” могат да бъдат поставени работещи камери, тъй като няма документ, който да забранява монтирането им. Това заяви на специална пресконференция шефът на общинското предприятие „Спортни имоти” Петър Пасев по повод откритите снимащи устройва там. Решението за поставянето им е взето лично от него след съгласуване с Общинска полиция и I РПУ. Полицаите могат да докажат, че камерите не са работили, заяви Пасев. Ако съществуват записи, той обеща да си подаде оставката.

Камерите са монтирани преди 10 дни с цел да намалят кражбите от шкафчетата в съблекалните. На вратите на съблекалните са залепени стикери, предупреждаващи, че помещенията се наблюдават. С раздухването на случая се провалила идеята и ще продължат да изчезват дрехи и вещи на ползващите басейна, оплака се шефът на „Спортни имоти”. За медийното огласяване той обвини шефката на „Атака” Варна Цвета Георгиева, която, по думите на Пасев, не можела да го ухапе, както хапела полицаите, и затова го атакувала с декларации да си подаде оставката. Проверката, която откри камерите, беше направена вчера от общинските съветници на партията Красимир Маринов и Пламен Войков в качеството им на председатели на комисии.

Пасев атакува и един от посетителите на басейна, който сигнализирал „Атака” за устройствата и бил близък до Георгиева. Според шефа на „Спортни имоти”, след като въпросният човек започнал да посещава плувното съоръжение, започнали да се разбиват бравите на шкафчетата. След негово излизане от водата неотдавна Пасев забелязал в басейна изпражнение.

Заради камерите в съблекалните във Варненската окръжна прокуратура има подадена жалба от родители на деца, трениращи в басейна. От групата на „Атака” в Общинския съвет посикаха оставката на Петър Пасев.