Слаб интерес към наемане на имоти във Варна
Слаб интерес към наемане на имоти във Варна / Dariknews, архив

Както през миналата година, така и през тази ще се запази тенденцията на слаб интерес към наемане на имоти във Варна. Особено много това важи за търговските площи в морската столица, сочат наблюденията на Нели Георгиева – собственик на агенция за недвижими имоти. Собствениците често отдават помещенията на цени от 20 – 25 евро на квадратен метър, но обикновено ги реализират два пъти по-евтино, разкри брокерът.
Възможно е леко вдигане на цените на имотите под наем, прогнозира Георгиева. Тя е убедена обаче, че това няма да се случи през тази година.

Добромир Ганев – управител на голяма фирма за недвижими имоти, смята, че наемодателите вече са приземили цените, което е предпоставка за раздвижване на пазара на отдаване на търговски и жилищни площи. Той също очаква леко повишение в цените при отдаване под наем, но още през тази година.

Според брокерите София изпреварва Варна по брой наети скъпи имоти. В морската столица най-търсени били ниският клас евтини жилища и площи. За разлика от скъпите имоти, за които няма наематели, при търсенето на складови площи във Варна има осезаемо увеличение, твърдят от агенциите. Интересът бил голям заради дефицита им в последните години.