Скачат цените за варненски атракциони
Скачат цените за варненски атракциони / Sofia Photo Agency, архив

Да се повишат цените на билетите за варненски атракциони, решиха съветниците от комисията по финанси. Ако това бъде прието и от Общинския съвет, за вход за Зоологическата градина учащите ще плащат 1 лев вместо досегашните 70 стотинки, а пенсионерите ще дават 1,50, а не както досега само лев. Увеличението се налага заради корекции в цените на електроенергията, горивата и храните.

С 25-30 процента ще бъдат завишени и цените за ползване на Ледената пързалка в „Младост“ , както и за футболните игрища там. По 1 лев за 10 минути ще се дава за ползване на батут и водно колело в Детския кът в квартала. Ще се вдигне цената и за вход за тенис кортовете в Морската градина.

Спор между съветниците предизвика предложената промяна от районните администрации срокът за предоставяне на технически справки да се изготвя до 30 работни дни, а не както досега до 30 календарни. Така практически се завишава срокът за реакция на общината, а в същото време се вдигат и такси, коментира общинарят от Коалиция „Варна утре“ Костадин Костадинов. Той предложи поправката да не се приема, но след гласуване мнозинството реши тя да влезе в сила. В нейна подкрепа се изказа съветникът Янко Станев, според когото качествената услуга изисква повече време, което понякога се съкращава заради почивни дни и празници.