Сираци помагат на болни деца
Сираци помагат на болни деца / Vnews

На уникална благотворителна кампания ще станат свидетели варненци в навечерието на коледните празници. Децата, изоставени от своите родители в дом „Надежда”, ще се включат активно в набирането на средства за създаването на по-добри условия за лечение на децата във Варна. Със собствени, ръчно изработени коледни украшения и картички, те ще дадат своя принос в поредната уникална дарителска акция на младежка група „Делфините“ и фондация „Деца на Балканите”. Младите ентусиасти от седмици са отворили работилница за ръчно изработени коледни картички, които правят с много любов, собствени материали и прекрасни идеи.

В кампанията ще се включат и доброволци от Полша и Германия. Те изпращат специално за коледната благотворителна акция на младежката организация близо 300 картички.
Готовите картички ще бъдат изложени в търговски центрове и магазини от 17-ти до 23-ти декември. Целта на тазгодишната благотворителна акция на младежката формация е да подпомогне детските клиники на двете варненски болници - УМБАЛ "Св. Марина" и МБАЛ "Св. Анна". Амбициозната цел на "Делфините" е със средствата от продажбата на коледните картички да бъдат обзаведени две детски стаи в болница „Св. Марина“ и една стая за занимания в детската клиника на „Св. Анна“.