Симеон Варчев: „Не наказание, а работа трябва”
Симеон Варчев: „Не наказание, а работа трябва” / Гонг
Симеон Варчев: „Не наказание, а работа трябва”
60507
Симеон Варчев: „Не наказание, а работа трябва”
  • Симеон Варчев: „Не наказание, а работа трябва”

В Черно море порт Варна са проведени разговори с играчите след загубата от Балкан в първенството. За това призне заместник председателят Симеон Варчев в интервю за Дарик радио. Той бе категоричен, че санкции няма да бъдат налагани. „Убеден съм, че не наказание, а работа трябва”, каза Варчев. Той е разговарял и с треньора Спас Натов по отношение по-голямата взискателност в тренировъчния процес. Обсъждали са въпроса дори за всяка грешно действие по време на занимание играчите да търпят спортно техническо наказание като лицеви опори например или допълнителни отскоци. Според Варчев  в приятелските срещи играчите на Черно море порт Варна имат коефициент 19-20 на полезно действие, докато в първенството той пада на 4-5.

Центърът Йоргос Галиотос, който пропусна последната среща на варненци срещу Балкан заради контузия, не е възстановен и вероятно ще е аут и за гостуването срещу Лукойл.  За него заместник председателят на клуба Симеон Варчев заяви следното:  "Независимо кой как го възприема, той не е взривен играч и не забива, но Галиотос е вторият ни играч в първенството по показатели след Асен Великов". Запитан за мнението му за Лукойл Академик и загубата на студентите срещу Левски, Варчев отвърна, че загубата е резонна и настина тимът в момента е отслабен предвид и контузените играчи, но Лукойл са си Лукойл и не очаква чудеса в тяхната зала. Според него смяната на Докузовски няма да е определяща: "Лукойл си има цел да стане шампион и с Марин Докузовски или без него ще я постигне" .

Черно море порт Варна ше отпътува за Правец утре сутринта, като за вечерта и за събота сутрин са предвидени по 1 занимание. Началният час на двубоя в събота е 18 часа

Чуйте цялото интервю със Симеон Варчев, в което той говори още за купата, както изрази удовлетворението си от факта, че ДКС отново ще отвори врати за мачовете от  Световната волейболна лига: