Симеон Варчев:  Имаме сили да спечелим титлата
Симеон Варчев: Имаме сили да спечелим титлата / снимка: Добри Атанасов

Вицепрезидентът на БК "Черно море порт Варна" Симеон Варчев е категоричен, че тимът има сили да спечели шампионската титла, независимо, че в плейофите вероятно ще влезе от четвърта позиция. Като основни фаворити за титлата той вижда "Черно море порт Варна", "Лукойл Академик" и "Балкан". За предстоящото гостуване на "Лукойл" в Правец в мач от последния кръг на редовния сезон в НБЛ Варчев заяви:

„По-особено подхождаме към мача с "Лукойл Академик". Тази седмица са мачовете от финалите за купата на БФБ на А група и се наложи да пуснем и четиримата ни състезатели, които играят за ИУ. Независимо че и на четиримата им предстоят мачове днес, в четвъртък и петък, в петък вечер идват в Правец, за да се присъединят към тима за мача на следващия ден с "Лукойл Академик".

Ситуацията е такава, че "Балкан" може да си избира противника. Затова тази среща, която ни предстои с "Лукойл" е важна, но не и най-важната за нашия клуб. Тази година имаме състав, независимо че вероятно ще влезем в плейофите от 4-а позиция, да се борим за титла. Преодолеем ли "Левски", ще отидем на "Лукойл", но не се притеснявам от това. В мачове 3 от 5 можем да ги бием. Имаме добри състезатели, имаме желание и амбиция. Ако аз съм на мястото на треньора на "Балкан" ще предпочета "Рилски спортист" пред нас.

Не сме подписали договора още с Порт Варна, но чакаме това скоро да стане факт. Като основни фаворити за титлата виждам "Черно море", "Лукойл" и "Балкан".

Основният повод за пресконференцията днес в Залата на славата в комплекс "Черно море" бе фактът, че в първи клас на ОУ "Елин Пелин" е предвидено разширено изучаване на баскетбол. Построеният нов физкултурен салон прави това възможно. На пресконференцията присъстваха директорът на училището Господинка Костадинова и зам. директорът Нина Владова, Богомил Стоянов, консултант, Владо Янчев, както и заместник председателят на БК "Черно море порт Варна" Симеон Варчев.

„От 2 години училището се сдоби с многофункционална спортна зала „Елин Пелин". Залата е с необходимите размери, игрища за баскетбол, волейбол и отговоря на всички изисквания. Много сме щастливи от тази придобивка. С благословията на правителството и община Варна залата стана факт. Тя няма да бъде използвана само за часовете по физкултура. Сега даваме възможност децата в първи клас да се обучават целодневно. 5 часа седмично първокласниците могат да се обучават на баскетбол", коментира директорът на училището Господинка Костадинова.