Силата на вятъра достигна 25 м/с, отводняват се подлези и кръстовища
Силата на вятъра достигна 25 м/с, отводняват се подлези и кръстовища / Sofia Photo Agency, архив

Скоростта на вятъра във Варна варира между 18-25 м/с, съобщават от общината. От неделя до сега валежите сумарно възлизат на 155 л/кв.м. От 5.00 ч. сутринта осем екипа на звено Пожарна безопасност и пет екипа на фирма “Никман” работят по отводняване на подлези, кръстовища и наводнени участъци от улици. ВиК нямат възможност да работят оптимално, тъй като от 10 екипа са останали 5, а шофъорите не са оборудвани с необходимата екипировка.

Автобусите на Градския транспорт се движат в затруднени условия, като за целта се премахват нападалите дървета и клони от пътищата. Сметопочистването и сметоизвозването работят на 100%. За училищата е неприсъствен ден, като за това има издадена заповед от община Варна. Озеленителните фирми и екипи от Пожарна безопасност (Гражданска защита) вече работят по премахването и извозването на падналите дървета и клони от улици и тротоари.

4 са неработещите светофарни уредби поради повреда на следните кръстовища:
бул. Сливница с Андрей Сахаров;
бул. Сливница с Патриарх Евтимий;
бул. Мария Луиза с Шипка;
ул. Бенковска с Пюскюлиев.

Те ще бъдат обезпечени с полицейски екипи на място. Към момента няма райони без ток. Е.ОН работят по обичайните си аварии. Подлезът на Шипка е отводнен, почистен и пуснат за движение, на Фестивалния комплекс също. Завоят на Летен театър ще бъде затворен за движение като екип  на място  работи там. Подлезът на Спортна зала е наводнен и има закъсали коли, в момента екип работи на място. Социалните заведения работят нормално, заредени са с гориво и храна.