Сидеров: Делото срещу мен е поръчка на френското и американското посолство
Сидеров: Делото срещу мен е поръчка на френското и американското посолство / БГНЕС

Софийският градски съд заседава по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, който е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

Инцидентът стана по време на полет от София за Варна. На предишното заседание свидетели разказаха, че по време на полета Сидеров е станал от мястото си и започнал да разменя реплики с една от пътничките. Става дума за френския дипломат Стефани Дюмортие.

„Делото срещу мен е политическо и медийно. Имам информация, че от френското и американското посолство са наредили да бъда притиснат и изваден от политиката. В момента тече сценарият да получа осъдителна присъда, за да мога да бъда изваден от политиката, тъй като с присъда няма да мога да бъда в парламента". Това заяви преди началото на съдебното заседание Волен Сидеров.

„Нито съдебната ни система, нито прокуратурата, нито следствието, нито държавата ни е самостоятелна, нещата се диктуват от американското, френското, израелското и други посолства и нашите институции са само изпълнители", категоричен бе партийният лидер.

Сидеров за пореден път отрече да е възниквал скандал на борда на самолета. Единственото, което се е случило по време на полета, по думите му, било да изиска личните данни на Стефани Дюмортие, тъй като „тя е обидила България и него лично". Тези твърдения бяха потвърдени по време на съдебното заседание и от свидетелите Деница Гаджева, Миглена Александрова, Илиан Тодорови и Кристиан Димитров. Всички те заявиха пред съдия Мариета Райкова, че виновен за словесното спречкване в автобуса от самолета до терминала е Димитър Бахнев. Той е заплашвал и обиждал Сидеров.

„След самолета исках данните на въпросния младеж Димитър Бахнев, който ме обиди. Полицаят Колев лъже, че съм го ударил. Това е една лъжа. А тя се поддържа от неговия колега Недев, който иска да си изгони детето и жената от вкъщи, за да вземе апартамента. Това е моралният облик на полицая Недев, който е излъгал, че аз съм ударил неговия 130-килограмов колега Колев. Върху това се гради цялото обвинение", заяви Сидеров пред журналисти.

Съдията насрочи следващото заседание за 12 октомври.