Ще градят нов затвор в Девня
Ще градят нов затвор в Девня / netinfo
Със заповед на областния управител Петър Кандиларов от днес на Министерството на правосъдието се предоставя безвъзмездно поземлен имот от 197 860 кв. метра – частна държавна собственост, който се намира в землището на гр. Девня. Заповедта на областния управител е във връзка с постъпило искане от Министерството на правосъдието за предоставяне на имот за изграждането на нов затвор на територията на Варненска област.

Предоставянето на терен на Министерството на правосъдието за построяването на затвор е част от цялостната политика на Областна администрация – Варна за управление на държавните имоти за осигуряване на сграден фонд на държавни ведомства.

На 29 февруари тази година бе слючен договор за безвъзмездно предоставяне на имот частна държавна собственост на ул. «Д-р Л. Заменхов» № 38 на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. В него ще бъде преместена Дирекция «Гражданска защита» - област Варна, Информационно-координационния център на Гражданска защита и ще бъде изградена системата за спешни повиквания с единен европейски номер 112.