Шест коли за инвалиди на разположение за балотажа
Шест коли за инвалиди на разположение за балотажа / Dariknews, архив

Шест специализирани автомобила ще са на разположение на хора с физически и зрителни увреждания за транспорт до определените изборни секции в неделя. Возилата са на общинските социални заведения и фирма "Градски транспорт".

Заявки ще се приемат на стационарен телефон 500 652 и мобилните телефони 0888 914 922 и 0887 627 380 до края на изборения ден.

За балотажа днес Гражданско движение за национално единство и спасение (ДНЕС) продължава инициативата в помощ на хората с опорно-двигателни проблеми и на незрящите хора. От ДНЕС призовават всички, които желаят, да дойдат с личните си автомобили и заедно, солидарно и доброволно да направят граждански жест - да придружат хората с увреждания до избирателните секции.

Добре дошъл е всеки, който прецени, че негов обществен дълг е да помогне на своите съграждани да упражнят конституционното си право да избират своите управници. Тези от вас, които искат да се включат в инициативата и тези, които желаят да се възползват от помощ, могат да се обърнат към приемните на движението във всички областни градове.

В деня на балотажа доброволци ще приемат и сигнали за евентуални нарушения на изборния процес. Те ще бъдат изпращани на Общинските избирателни комисии.
Обаждания ще се приемат на „горещия телефон" 02 843 53 56, на сайта http://www.dnes-bg.org в рубриката "Бий тревога! Сигнализирай ДНЕС!", както и на e-mail: office@dnes-bg.org

На 23 октомври в кампанията на ДНЕС се включиха 340 доброволци от цялата страна. Помогнато бе на 678 граждани с двигателни проблеми да стигнат до избирателните секции. Получени бяха 48 сигнала за нарушения, препратени в ОИК.