Селски кмет ветеран пред Дарик: Рецептата е здрава работа
Селски кмет ветеран пред Дарик: Рецептата е здрава работа / netinfo

За да бъде избиран един кмет дълго, той трябва да работи неуморно и да живее сред избирателите. Рецептата си за продължително управление сподели в ефира на Дарик кметът на село Разделна Галин Георгиев, който е начело на населеното място от 1991 година, вече шести мандат.

Селският кмет няма отпуск и почивка. Той трябва да бъде на разположение на всеки един жител, когато той има нужда от нещо, обясни Георгиев. В Разделна живеят между 480 и 520 души, 420 са хората с право на глас. В селото няма циганска махала, но има ромско население, което не създава проблеми.

Галин Георгиев не е давал съвети за дълго управление, въпреки че негови колеги са търсили такива.

"Работата на селския кмет е мащабна – от опазване на селото, почистване, търсене на инвестиции", обясни той. Селото няма бюджет, разчита на парите, които общината може да задели. През изминалата година в него не е имало почти никакви инвестиции. Средства са били осигурени само за сметосъбиране, почистване и улично осветление. Пари са били планирани и за довършване на битова канализация.

Селският кмет няма секретарка, както и служебен автомобил. Придвижва се с мотопед, който е бил купен преди 6-7 години от кмета на общината. Георгиев обясни, че не разчита на пари за предизборни кампании. Средства се ползвали само за плакати и брошури, които поемала политическата структура, която го е издигала.

През първите си два мандата кметът е бил издигнат от БЗНС, през третия - от ОДС, а местно гражданско сдружение го издигнало за четвърти и пети. От ГЕРБ подкрепили Галин Георгиев за последния шести мандат. Той все още не е решил дали отново ще се бори за доверието на съселяните си.