Секта заплашва общинар заради спрян строеж
Секта заплашва общинар заради спрян строеж / netinfo
Служител на Община Варна е бил неколкократно заплашван от човек, представил се за член на сектата “Свидетели на Йехова”. Това съобщи кметът на Варна Кирил Йорданов.

Заплахите са били отправени по телефона в петък. Общинският служител изпълнява контролни функции по спирането на строежа на храм на сектата в кв.Младост. Това е причината служителят и неговото семейство да бъдат заплашени със саморазправа, уточни кметът.

За случая е сигнализирана варненската полиция. Авторът на заплахите се издирва.

Заплашваният общинар продължава да изпълнява функциите си, допълни градоначалникът.

Строежът на скандалния храм на сектата "Свидетели на Йехова" бе спрян на 2 юли със заповед именно на кмета на Варна. Ръководителят на строителния обект няма подписан договор с възложителя на строежа, обоснова се тогава градоначалникът.

Ден по-късно пред строителната площадка протестираха представители на политически сили и граждански организации от морската столица, както и на жители на кв.”Младост", където между блокове 1 и 2 започна бяха положени основите на сектантския храм.

В подкрепа на местните срещу изграждането на храма бе инициирана подписка, в която до момента са се включили стотици варненци.