Самоубилият се общинар се е мъчил няколко минути
Самоубилият се общинар се е мъчил няколко минути / netinfo

Агонията на 33-годишния варненски общински служител Петър Четников, който бе намерен мъртъв в банята си с 24 прободни рани, е продължила няколко минути. Смъртта е настъпила сравнително бързо след получаване на прободно- порезните наранявания в областта на гръдния кош, се посочва в назначената съдебно - медицинска експертиза. Резултатите от нея са вече готови, съобщиха от Районна прокуратура-Варна.

Според вещото лице, изготвило експертизата, причина за смъртта на Четников е острата кръвоизливна анемия, дължаща се основно на прободно- порезните наранявания в областта на гръдния кош, излив на значително количество кръв в лявата плеврална кухина; на прободно-порезни наранявания в областта на черния дроб, тънките черва и такива в областта на главата и шията. В генезата на смъртта е взела участие и механичната асфикция вследствие на вдишана кръв в белите дробове.

Описаните рани са резултат от действието на предмет с режещ ръб - порезни наранявания, вкл. нож. Вещото лице е дало заключение, че травматичните увреждания реално биха могли да бъдат получени при удари, нанесени от собствена ръка, при самонараняване.

По случая е образувано досъдебно производство, припомнят от прокуратурата.

Петър Четников бе намерен мъртъв в банята си на 21 август в 2,30 ч. сутринта с 24 прободни рани. Трупът на чиновника е бил открит от съпругата му. В банята е бил намерен кухненски нож, а раните са били по цялото тяло на Четников.

Четников е шеф на дирекция "Обществен ред и контрол" в районно кметство "Владислав Варненчик". Наскоро е сключил брак със съпругата си, която е бременна в петия месец.