Разтуриха бардаци, 29 проститутки и сутеньори задържани
Разтуриха бардаци, 29 проститутки и сутеньори задържани / netinfo
Престъпна група, склонявала жени към проституция, разби варненската полиция. При съвместна акция с прокуратура в петък срещу събота през нощта са задържани 29 сутеньори и проститутки. Те са работили в еротичните клубове “Мулен руж” на ул. “Д-р Пюскюлиев”, “Малибу” в курорта Златни пясъци и в салоните за масаж “Криси” на ул. “Цани Гинчев” 26 и "Ели" на ул.“Генерал Скобелев” 84.

24 от проститутките са разпитани и по-късно освободени. Сред тях няма непълнолетни, а най-възрастната е на 25 години, съобщи на извънредна пресконференция заместник-директорът на ОДП-Варна комисар Димитър Димитров. На четирима от задържаните са повдигнати обвинения за сводничество. Това са 37-годишният Х. С., 38-годишният И. И. и К. К. на 48 години – всичките от Варна. На тримата е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа. Със същото обвинение е 24-годишната Е.Е., която е освободена под парична гаранция.

Задочно обвинение ще бъде повдигнато и на 37-годишния ЯсенЯнев, който според събраните доказателства е организаторът на групата. Мъжът в момента се намира в австрийски затвор, след като е екстрадиран от България по искане на местните власти. Срещу него има повдигнати обвинения за сводничество и пране на пари от съда в Линц.

Проститутките не са били насилвани да работят, съобщиха още от полицията. В тях не са открити пари в брой. Момичета са обслужвали клиетите в тесни помещения. Клубовете и салоните за масаж са затворени.