Разследването за убийството на Йордан Харасимов в задънена улица
Разследването за убийството на Йордан Харасимов в задънена улица / снимка: Impact Press Group, архив

Повече от година след показното убийство на бизнесмена Йордан Харасимов в центъра на Варна няма особено развитие по случая. Това заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров преди представянето на  годишния отчет на прокуратурата за миналата година.

Търговецът на риба, рибни продукти и рапани Йордан Харасимов беше убит на 24 февруари 2012 г., след като колата му беше взривена в движение на светофара на Икономическия университет в морската столица. Харасимов беше откаран в болница „Св. Анна”, където по-късно почина.

52-годишнният бизнесмен бе сред най-крупните играчи на пазара за риба и рапани. Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна "Локомотив 93".

През изминалата година са извършени 3 убийства, две от които са разкрити. Едно от тях е на 21-годишната Женя Тодорова, която през септември беше убита по особено жесток начин. През 2012 г. са регистрирани и четири опита за убийство, като половината от тях са разкрити.

Миналата година 11 души са станали жертви на сексуално насилие. Опитите за изнасилване са 3.