Разследван за убийство остава в ареста
Разследван за убийство остава в ареста / Sofia Photo Agency, архив

Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Севдалин Атанасов. 24-годишният мъж се разследва заедно с Митко Асенов за убийство на възрастен мъж в с. Дюлино, съобщиха от пресслужбата на съда.

77-годишният Иван Златев беше открит мъртъв в двора на къщата си през ноември миналата година. Според експертите мъжът е издъхнал от раните си по цялото тяло. Първоначално досъдебното производство започна срещу неизвестен извършител. След разпит на двама свидетели едва тази година разследващите стигнаха до  Севдалин и Митко. Тогава досъдебното производство бе възстановено и срокът му – удължен.

Показанията на свидетелите обосновават съпричастността на обвиняемия към убийството на възрастния мъж, но това все още не е установено по категоричен начин.Съдът констатира, че по това досъдебно производство не се работи интензивно, въпреки че изтича поредният срок за удължаване на разследването. Ако разследващите органи не съберат достатъчно категорични доказателства за участието на Севдалин в жестокото престъпление, то със сигурност сегашното предположение ще бъде разколебано и е възможно да се стигне до промяна на мярката за неотклонение, предупредиха от съда.

Севдалин е осъждан два пъти за кражби, а към ноември миналата година е бил в изпитателния срок на втората присъда.

Днешното определение на Варненския апелативен съд е окончателно.