Разредител, взет за коняк, едва не прати баба в отвъдното
Разредител, взет за коняк, едва не прати баба в отвъдното / netinfo
70-годишна жена е в критично състояние след употреба по погрешка на разредител. Възрастната варненка се натровила в петък вечерта. Жената отпила от опасната течност дихлоретан, която била съхранявана в бутилка от коняк.

Веднага след приемането й в клиниката по токсикология към Военноморска болница е била подложена на 4-часова хемодиализа. Пострадалата все още е с опасност за живота, съобщи за Дарик шефът на клиниката д-р Снежа Златева.

Общо 11 случаи на натравяния, 8 от които след употреба на алкохол, са лекували във варненската токсикология през почивните дни. 40-годишна варненка е била приета по спешност в неделя, след като опитала да сложи край на живота си, изпивайки цяла бутилка уиски и медикаменти.

Подобен случай е имало и в събота. 21-годишно момиче е било прието с тежка интоксикация, вследствие на изпито огромно количество водка. Момичето направило опит и да си пререже вените и да се обеси.

Състоянието и на двете жени е овладяно и предстои те да бъдат изписани, посочи д-р Златева.

С алкохола прекалили и четирима тийнейджъри – две момичета и две момчета. Трима от младежите си пийнали у дома, а единият от тях бил на рожден ден.