Разкриват 92 работни места по програма на Агенцията по заетостта
Разкриват 92 работни места по програма на Агенцията по заетостта / Sofia Photo Agency, архив

В бюрата по труда във Варна и областта вече се приемат проекти по националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Предвижда се по тази програма през 2012 година да бъдат разкрити над 3 900 работни места в цялата страна, като във Варна техният брой ще бъде 92, съобщи Катя Антонова, началник отдел "Услуги по заетостта" в Регионалната служба по заетостта. Тя обясни, че местата се разпределя въз основа на безработицата в региона. Във Варна и региона хората без работа са доста по-малко в сравнение с останалите области, каза Антонова.

Работодатели по програмата могат да бъдат областни управители, общински администрации, общински и държавни фирми, частни фирми, неправителствени организации.

Кандидат-работодателите до 21 октомври трябва да изготвят и представят проекти, в които описват дейностите, предвидени за изпълнение. Пълна информация за условията, формулярите и критериите, на които трябва да отговарят проектите, може да се получи в бюрата по труда, регионалните служби по заетостта, както и на Интернет страницата на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg. Кандидатите могат да получават текущи консултации както от служителите от бюрата по труда, така и в регионалните служби по заетостта.

Процесът на оценка и класиране на подадените проекти ще приключи на 15 декември, когато Агенцията по заетостта ще обяви окончателно одобрените за финансиране проекти. Списъкът на одобрените за финансиране проекти ще бъде поместен и на Интернет страницата на Агенцията.