/ Дарик Варна
Сред авторите има и популярни личности като поета и писател Константин Трендафилов
Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори.

Зад тази идея застанаха от сдружение „Кашалот“ във Варна, които в началото на май стартираха новия си проект „Спирка за разкази“. Така първите четири „спирки за разкази” са вече факт.

Дарик Варна

В продължение на един месец ( до 17 юни) спирките на „Козирката”, „Общината” (спирка „Музея”), „Червения площад” (спирка „Площад Съединение”) и „Чаталджа” ще се „публикуват" авторски произведения, специално написани за проекта на тема „Още 5 минути“. 

Сред авторите има и популярни личности. От вчера спирката на „Козирката” краси разказът „Преди онази прегръдка” на поета и писател Константин Трендафилов. Името му нашумя и покрай изпълнението на парчето „Кекс”, което  Трендафилов изпълнява под псевдонима Папи Хенс. 

Дарик Варна

Повечето от авторите в „Спирка за разкази“ обаче са непубликувани писатели, сред които и ученичка в 7-и клас, разкри пред Дарик координаторът на проекта „Спирка за разкази“ Теодора Стоянова.

"Разказите ще се сменят всеки понеделник. Така варненци ще могат да видят общо 16 разказа", уточни Стоянова. Всички разкази от проекта могат да бъдат прочетени и на сайта www.spirkazarazkazi.bg.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна.