кучкарник
кучкарник / netinfo
Нелегален кучкарник, функционирал няколко години, беше разбит при акция на полицията и прокуратурата във Варна тази сутрин. Открити са 67 животни, отглеждани в постройки в квартал „Галата” и село Звездица. 
 

Кучкарник
снимки: пресцентър Емил Радев

Задържан е собственикът, който е развъждал кучетата, за да ги продава. Той се разследва за данъчни измами в особено големи размери. На този етап срещу него все още няма повдигнато обвинение. 
 

кучкарник
netinfo

Арестуваният мъж е с инициали В.Г.Л., които съвпадат с името на търговеца на кучета Веселин Лефтеров. Срещу него има множество оплаквания в интернет форуми и сайтове за домашни любимци. 
 

кучкарник
netinfo

Собственикът вече е бил проверяван по сигнали, съобщи шефът на варненската полиция Даниел Пашов. 
 

кучкарник
netinfo

„Лицето е действало с голяма степен на конспиративност и е имало взаимоотношения с някои органи”, коментира окръжният прокурор Владимир Чавдаров. Той допълни, че при продажбите на кучета задържаният мъж е използвал фалшиви документи, като е подправял породите и произхода. 
 

кучкарник
netinfo

Търговецът се проверява и за насилие над животните при отглеждането им, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.
 

кучкарник
netinfo

кучкарник
netinfo

При акцията са проверени 5 адреса и 4 автомобила. Иззети са документи, компютри и мобилните телефони. Разследващите проверяват за тайници, в които се предполага, че са укрити пари и документи. 
 

кучкарник
netinfo

Нелегалният кучкарник е бил разбит със съдействието на евродепутата Емил Радев, който е един от инициаторите за създаване на зоополиция.

кучкарник
netinfo