Рали спринт Варна 2014“ - адреналин и затворени улици в неделя
Рали спринт Варна 2014“ - адреналин и затворени улици в неделя / rallyvarna.com

В неделя във Варна ще се проведе рали спринт "Варна 2014". Състезанието е
кръг от републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт и освен адреналин за участници и зрители ще доведе до затваряне на няколко отсечки.

Състезанието ще се проведе в два етапа, като трасетата на всеки един от тях минават по участъци от пътната мрежа на Варна и околностите. За целта тези отсечки ще бъдат затворени за свободно преминаване в определен период от време през неделния ден, предупреждават от местната полиция.

В първия етап състезателните автомобили ще преминават в участъка от светофара на "Златни пясъци", през Т-образното кръстовище, Аладжа манастир до кв.„Виница". Тази отсечка от пътя ще бъде затворена от 9:00 до 16:00 часа. Участъкът от разклона за Варненския свободен университет до Т-образното кръстовище също ще бъде затворена за преминаващи автомобили. Там ще бъдат допускани само зрители, а придвижването на автомобили ще се осъществява по обходен маршрут през курорта "Златни пясъци".

Вторият етап на ралито ще се проведе в района на Двореца на културата и спорта. Движението от пътен възел „Почивка" в посока центъра ще бъде отклонявано по бул. „Васил Левски", а движението от кръстовището до Икономическия университет в посока "Златни пясъци" ще бъде преустановено напълно. Няма да бъде разрешено и движението на автомобили в посока бул. „Княз Борис I" от кръстовещето на бул. „Осми приморски полк" и ул. „Н.Й. Вапцаров". Тези промени ще са валидни от 15:00 до 18:00 часа.

На възлови точки от трасето в града ще бъдат разположени полицейски постове, които да регулират движението и да не допускат пресичане и преминаване през зоната на състезанието.

В рали спринт "Варна 2014" ще се включат близо 50 екипажа от цяла България - истински рекорд за родния рали шампионат през последните 5 години. От пилотите, заявили желание да вземат участие в първия кръг от националния рали шампионат и шампионата по рали спринт, отпаднаха Румен Дунев/Христо Христов (с автомобил Мицубиши Лансър Ево 9), които поради технически проблеми с автомобила си не пристигнаха въобще във Варна, както и участниците в пътния инцидент по-рано през деня Пламен Атанасов/Петър Петров (с Фолксваген Голф) и Петър Бакалов, чиито навигатор Радко Петров пострада най-тежко при катастрофата.

Стартът на първия скоростен етап „Аладжа манастир" е предвиден за 10 ч. Ще има общо четири скоростни етапа по класическото трасе между "Виница" и "Златни пясъци", както и атрактивна градска отсечка пред Двореца на културата и спорта.

Организаторите на ралито приканват всички зрители да спазват стриктно правилата за безопасност, да изпълняват инструкциите на маршалите и да пазят природата чиста.