Районен кмет пропя в „България търси талант“
Районен кмет пропя в „България търси талант“ / ВарнаУтре

Екскметът на район „Приморски“ във Варна Тодор Войников  влиза в „България търси таланти“, информира сайтът ВарнаУтре.бг.

Бившият кмет се е представил в предварителните кастинги с песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“.  Войников е показал певческите си таланти пред журито на 20 януари. Изявата му ще бъде излъчена в ефир довечера. Секунди от изпълнението му могат да се видят в рекламния клип на предаването.

Войников  става любим медиен герой по време на кметуването си в „Приморски“ до 2002 г. Назначен е при синьото мнозинство в Общинския съвет на Варна през 1999 г. Правомощията му обаче са прекратени предсрочно. Причината са скандали и съмнения за корупция в администрацията на „Приморски“, където архитект Б. Щ. е уличена във вземане на подкуп. Докато тече делото срещу Б. Щ.,  Войников забърква  друг скандал, когато влиза въоръжен по грешка в съдебната зала, за да свидетелства в полза на архитекта.

Междувременно кметът известен още като "магистъра", заради титлата, с която именува образованието си по икономика,  отново влиза в новините след взрив, заложен в един от входовете на блока, в който живее.

Освобождаването на колоритния кмет от районната администрация става непосредствено след мистериозен инцидент. Навръх Трифон Зарезан през 2002 г. Войников е намерен посреднощ окован с триметрови вериги за дърво само по връхна дреха. Сцената се разиграва срещу блок 17 в кв. „Чайка“, където живее кметът. Откриват го негови съседи, пристига и полиция, но Войников отказва да сътрудничи на разследващите и иска дискретност и засекретяване на случая. Инцидентът обаче става обществено достояние и само четири месеца по-късно правомощията му като кмет са прекратени.

10 години по-късно магистърът е горд собственик на хотел. Освен това редовно оставя коментари по форуми, като се представя с цялата си титла  – Тодор Войников собственик на хотел "Войников", екскмет на район "Приморски".  В профила си в сайт за запознанства магистърът описва себе си като  тих, спокоен и обичащ хората, заради, което емблемата на хотела му била сърце. Освен това се е подмладил с 15 години, като е посочил дата на раждане, доста различна от тази в официалните регистри.  В коментар в интернет медия пък екскметът предлага услугите си да изпълнява кавъри на Емил Димитров в столично заведение.

ВарнаУтре