/ Район Одесос

Район „Одесос“ ще отбележи своя празник на 23-ти октомври (вторник) с богата програма. Тя започва в 11.00 ч., когато ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ ще получат грамоти за отлично представяне в конкурс „Графика 2018“, на тема „Свобода“, организиран от Община Високо Мито - Чешка Република, побратимена с район „Одесос“. От 15.00 до 16. 30 ч. е събитието „Отворена администрация“, по време на което гражданите ще могат да се запознаят с работата на кметството на място - в сградата на ул. „Стефан Караджа“ №30.

От 18.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще започне традиционният празничен концерт - „Талантите нямат възраст”, с участие на възпитаници на Националното училище по изкуствата ”Добри Христов”, Даниела Димова, вокална формация „Одесос”, клуб по танци “Стар Денс”, арменски танцов състав „Гаяне Марашлиян“ към НЧ „Свети Саркис 2007“, танцов ансамбъл при СУ “Елин Пелин“. Вход свободен. Половин час по-рано, от 17.30 ч. пред ФКЦ ще звучат изпълнения на Представителния оркестър на Военноморски сили.

Празникът на район „Одесос" е избран с решение  №632-2 на Общинския съвет във Варна през 2012 г., а датата 23-ти октомври 1878 г. се свързва с началото на местното самоуправление в града, когато Варна се сдобива с кмет и гражданска администрация.