Яйцата поскъпват преди Великден
Яйцата поскъпват преди Великден / netinfo
С над 15 на сто са поскъпнали краставиците и зелето през тази седмица. По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата цената на яйцата в дните преди Великден продължава да се повишава - най-скъпи са в Пловдив - по 18 стотинки, най-евтини - във Велико Търново и в Сливен - по 14 стотинки за брой.

Пилетата са се продавали на най-ниска цена на едро в Сливен - по 2.81 лева за килограм, а на най-висока - в Силистра - по 3.37 лева за килограм. Това сочат данните за цените на едро на основните хранителни стоки на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Захарта през тази седмица се е продавала на едро най-евтино в Кърджали и в Пазарджик - по 1.44 лева за килограм, а най-скъпо - в Пловдив и във Велико Търново - по 1.55 лева за килограм. Брашното се е продавало най-евтино в Плевен - 0.58 лева за килограм, а най-скъпо - в Благоевград - 0.79 лева за килограм, сочат данните на комисията.

Най-значително от наблюдаваните хранителни стоки през тази седмица са поевтинели ябълките - с 8.16 на сто, до 0.90 лева за килограм. По-евтино с 4.95 на сто, до 7.11 лева за килограм, се е търгувал шпековият салам. Малотрайните колбаси са поевтинели с 4.58 на сто, до 3.96 лева за килограм.

Олиото се е продавало най-евтино в Монтана и в Пловдив - 1.46 лева за литър, а най-скъпо - в Добрич - 1.69 лева за литър. Сиренето се е търгувало най-евтино във Велико Търново - 3.03 лева за килограм, а най-скъпо - в София - 3.75 лева за килограм. Най-евтино се е продавал кашкавалът в Монтана - за 5.55 лева за килограм, а най-скъпо - във Велико Търново - за 7.45 лева за килограм.