Яхтклубът скочи срещу търга на пристанището
Яхтклубът скочи срещу търга на пристанището / DarikNews.bg, архив

Яхтклуб „Кап. Георги Георгиев - Порт Варна" ще се включи в търга на пристанището, на който ще бъдат пуснати в продажба 19 яхти, собственост на порта. Заради скромните финансови възможности обаче ще се участва само за три лодки, обяви секретарят на клуба Гергана Георгиева. Пред медиите тя обясни, че насроченият за утре търг означава ликвидиране на историята на „Кап. Георги Георгиев“, тъй като организацията от години стопанисва плавателните съдове. Макар че от порта обявиха, че продават яхтите заради лошото им състояние, от сдружението твърдят, че те са минали технически преглед и са изправни.

По думите на Георгиева проблемът се заражда при встъпването на новото ръководство на пристанището, в чиито актив са яхтите. От клуба нееднократно пращали писма с предложения как лодките да бъдат запазени, но не получавали отговор. Оттам се опасяват, че е възможно в бъдеще да бъде обявен и търг за наем на базата, която ползват.

Предложението на яхтклуба е пристанището да се откаже от зоната, която сдружението стопанисва, в негова полза. В „Кап. Георги Георгиев - Порт Варна", който е най-големият в страната, тренират 50 деца.