Пускат нова игра на Спортния тотализатор, приходите ще се раздават според постъпленията от  градовете
Пускат нова игра на Спортния тотализатор, приходите ще се раздават според постъпленията от градовете / снимка: Sofia photo agency, архив

В момента се разработва и съвсем скоро ще бъде пусната нова игра на Българския спортен тотализатор, приходите от която ще бъдат отделяни за изграждане на спортна инфраструктура в градовете. Колкото повече са постъпленията от даден район, толкова повече средства ще се отделят за него, обяви във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Ако жителите на даден район играят повече, по-големи средства ще се отделят. Всичките пари, които пристигат в министерството, ще бъдат отделяни за спортната инфраструктура на съответния град", обясни Кралев. Той уточни, че става въпрос за моментна лотарийна игра.

Министърът заяви, че след готвените промени очаква увеличение на интереса към игрите на Спортния тотализатор. Основната причина била промяна във философията на цифровите игри в момента, че джакпотът е гарантиран над милиона лева. Това би трябвало да направи тази игра още по-популярна и да има увеличение на постъпленията в Тотализатора, а от там и за спорта.

Печалбите на тотомилионерите ще се изплащат по нов регламент

„Разсроченото изплащането на печалбите е практика и на конкурентите у нас, както и в целия свят. С увеличаването на печалбите и на размера на джакпота съвсем нормално е да се прибегне към този финансов инструмент", каза още спортният министър.

Красен Кралев не вижда нищо притеснително в това прагът за обявяване на печелившите играчи да е 10 000 лева. Този въпрос все пак ще бъде обсъден утре на среща с Борда на директорите на Тотализатора. Срещата е по повод готвените промени.

Български спортен тотализатор променя условията на игрите в ТОТО 2 от 10 май. Фишът за играта 6/49 ще поскъпне, след като залогът се увеличава с 15 стотинки и става 85 стотинки, а за 5/35 повишението е с 5 стотинки и залогът вече ще е 50 стотинки. Второто теглене в 6/49 отпада, а „Втори тото шанс" за 5/35 няма да има.

Въвежда се минимален джакпот от 1 млн. лв. в играта 6/49, а при спечелване той вече няма да се изплаща накуп, а по нов регламент.

Цената на фиша също се увеличава. Залогът за играта 6/49 става 85 стотинки, тоест повишение с 15 стотинки. За 5/35 увеличението на залога е с пет стотинки до 50 стотинки.