ПСК „Черно море“ донесе 8 медала от държавното при старшата
ПСК „Черно море“ донесе 8 медала от държавното при старшата / netinfo

С осем медала – 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови, се завърна отборът на ПСК „Черно море“от държавния личен отборен шампионат по плуване за юноши и девойки старша възраст. Първенството се проведе на 25-метровия басейн "Младост" в Пловдив.

Шампион е отборът на домакините - "Младост 91" (Пловдив) с актив от 307,64 т. Втори и трети в комплексното класиране са съответно - "Сандански" и ЦСКА. Черноморци завършиха на седма позиция в отборното подреждане, като успяха да съберат общо 141,76 т. В класирането по медали варненските плувци са четвърти.

Прекрасно се представи Тихомир Тодоров, който ликува с четири златни медала и едно сребърно отличие. Възпитаникът на треньора Никола Петров бе безапелационен в дисциплините 100 и 200 м бътерфлай и 100 и 200 м съчетано плуване, където се окичи със злато. На 50 бътерфлай Тодоров грабна сребърен приз. Съотборничката му Рафаела Татарова е бронзова на 50 м гръб.

Под Тепетата дамската щафета на ПСК „Черно море“ взе два медала – сребърен и бронзов. На 4Х50 м съчетано плуване Рафаела Татарова, Рени Христова, Йоанна Стоименова и Габриела Нанкова взеха вицешампионски трофей. На 4Х50 м свободен стил варненската щафета е бронзова. За успеха допринесоха – Йоанна Стоименова, Габриела Нанкова, Никол Сиди и Рафаела Татарова.