Проверяват таксита, укривали данъци
Проверяват таксита, укривали данъци / netinfo
Част от такситата във Варна укриват данъци, тъй като празноти в нормативната база им дават възможност да се регистрират по Закона за задълженията и договорите. Това съобщи Радослав Лазаров, заместник окръжен прокурор на Варна. В момента икономическа полиция, Държавната автомобилна инспекция и Националната агенция по приходите извършват проверка за разкриването на таксиметровите компании. Още миналата година е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за укриване на данъци, но предстои прекратяването му, обясни Лазаров.

“Разполагахме с пътните книжки на всички шофьори за 2007 година, но от касовите бонове не открихме данъчни задължения в големи размери”, допълни заместник окръжният прокурор. Освен това, никой от шофьорите не е подал данъчна декларация, но тъй като става въпрос за данъци в малки размери, това не се счита за финансово престъпление, а за административно нарушение.

В момента текат и проверки на месо- и млекопреработвателните предприятия в района на Варна, съобщи заместник окръжният прокурор на морския град Антоанета Генчева. В проверените 5 обекта, произвеждащи млечни продукти, не са разкрити нарушения. Информацията на етикета отговаря напълно на съдържанието. 22 са предприятията от сектор “Месо”, резултатите от проверките на които, се очакват съвсем скоро, увери Генчева.