Проучват дейността на Паркинги и гаражи
Проучват дейността на Паркинги и гаражи / Дарик Варна, архив

Да бъде създадена работна група, която да изготви доклад за управленската дейност в „Паркинги и гаражи", гласуваха общинските съветници на днешната общинска сесия. Информацията трябва да обхваща периода от създаването на дружеството до момента.

Предложението дойде от Николай Недков от коалиция „Синя Варна утре". Повод даде искането на Ивайло Бояджиев от „Промяна за Варна". Общинският съветник пожела управителният съвет на общинската фирма от 2011 година да бъде освободен от отговорност. Аргументите, които изтъкна Бояджиев са, че въпросните хора не са участвали във взимането на решения, не са се събирали на събрания, както и не са получили пари за това. Представителят на „Промяна за Варна" пожела да се изясни кой в действителност е предприемал действия по дадени въпроси.

Учуден от искането на Бояджиев остана и Владимир Тонев от „Нашият град". „Това са тези, които са упълномощени от нас да контролират дружеството. Как контролират като не се събират?", запита той. Недков заяви, че има много нередности в дейността на „Паркинги и гаражи" и самият той не намира смисъл в съществуването му.

Работната група трябва да изготви доклад, който да бъде представен на сесия на Общински съвет през есента.