Протестиращите обявяват официалните си искания утре
Протестиращите обявяват официалните си искания утре / Impact Press Group

Официалните искания на протестиращите срещу високите сметки за ток ще бъдат обявени на утрешната демонстрация, съобщиха в края на днешната проява хората, които водиха шествието. Очаква се протестът утре да бъде кулминация на случващото се през седмицата.

На седмия поред протест, който се проведе днес, се събраха около 600 души. В уговорения час - 11,  до общината имаше около стотина души, но за половин час броят им се увеличи няколко пъти и достигна около 500. След началото на шествието се присъединиха още близо 100 човека. Пред протестиращите се движеше стар Опел с транспарант, на който пише „1 kWh електроенергия = 0,01 % от средната работна заплата". На средата на пътя обаче возилото се повреди, но това не накара демонстрантите да го изоставят. Няколко от тях го бутаха до края на шествието.

Тълпата премина по предварително определен маршрут, който включва бул."Мария Луиза" - бул."Владислав" - ул."Отец Паисий" - бул."Сливница" до достигане на общината. Подобно на протестите от миналите дни, демонстрацията премина при засилено полицейско присъствие по варненските улици.

Както и при всички досегашни протести срещу сметките за ток, множеството достигна до Катедралата и до кордона от жандармеристи, пазещ пътя към Аспаруховия мост. До сблъсъци не се стигна. Недоволстващите приканваха всички минувачи и шофьори като скандираха „Варна, събуди се!". Чуваха се още възгласи „Мафия" и „Всеки ден ще е така до победата".

Началният час на утрешния протест е 11.00. Мястото е пред сградата на общината. Маршрутът на шествието ще бъде уточнен на място.