Протест срещу Путин ще се проведе и във Варна
Протест срещу Путин ще се проведе и във Варна / Reuters

Руски и български граждани ще се съберат днес от 14.00 часа на пл. „Независимост”, пред Драматичния театър, за да изразят своето несъгласие с начина на провеждане на изборите в Русия, както и да протестират срещу управлението на Путин.

В същия час ще започнат мирни шествия в Москва, както и в повече от 130 града на Русия (а също така и други градове из целия свят) - акции на протест срещу фалшификацията на резултатите на парламентарните избори в Русия и беззаконието на властите.

"Россия без жуликов и воров", "Вы нас даже не представляете", и "МЫ за честные выборы" са основните лозунги на шествието, което ще се проведе във Варна.

Организаторите на митинга са Олег Андреев (професор  по икономическа социология, Балтийски институт по Екология, Политика и Право), и Олга Мартова (журналист, член на съюза на руски писатели).

В писмо от участниците в митинга до медиите се казва:

”Искаме да поканим всички неравнодушни хора, всички, които милеят за демокрацията и гражданските права в Русия и в България, да се присъединят към тази мирна акция във Варна! Вземете бяла лентичка или бяло цветенце - символите на чистота - със себе си, усмихвайте се, покажете солидарност!”

Бялите цветя и лентички са отличителните знаци на противниците на Путин, протестиращи срещу фалшифицирането на изборите от 4 декември 2011 г.