/ Sofia Photo Agency, архив
Заради изграждането на булевард "Левски" във Варна от тази седмица се въвежда временна организация на движението в два участъка по улица „Ян Палах“.

Едната отсечка е от кръстовището с ул. "Подвис“ до отбивката за ул. “Зюмбюл“. Там при първия етап на строителните дейности лентите за движение в двете посоки по булеварда ще останат почти без промяна от съществуващото положение – две ленти в посока ул. “Прилеп“ и една лента в посока „Златни пясъци“. Движението към ул. “Брегалница“ ще е затворено. През този етап ще се изгражда и новото дясно платно.

бул. Левски
пресцентър


При втория етап движението ще се прехвърли в изграденото ново платно на булеварда, като разминаването ще е в по една лента в посока. Участъкът е с дължина от 300м., след което ще се влива в съществуващото пътно платно. Подходът към ул. “Брегалница“ ще бъде прекъснат до приключване на работите в участъка.

Маршрутите, както и спирките на градския транспорт, остават непроменени за времето на строително-монтажните работи в този участък.

Втората отсечка е в района на Топлата вода. Там ще се работи се по коритото на дерето и ще се изградиизцяло нова улица с прилежащите й пътни платна и тротоари.