Програмата за откриване на летния туристически сезон
Програмата за откриване на летния туристически сезон / снимки: Дарик Варна, архив, и live.varna.bg

Летният туристически сезон във Варна ще бъде официално открит днес. Програмата започва в 10,00 часа на площад „Независимост" със старта на маратон „Варна". В 11 часа ще бъде открит новият посетителски център на големите Римски терми, а в 12 часа в малки Римски терми ще бъде даден официалният старт на сезона.

Затварят част от Морската градина и центъра заради лекоатлетически маратон

От 19 часа на входа на Морската градина започва музикално-артистична програма. В нея ще участват представителните състави от Национално училище по изкуствата „Добри Христов" - Варна, които ще демонстрират най-доброто от инструменталния и вокалния фолклор от различните области на страната. В програмата са включени още вокална група „Бънджи сингърс", танцов ансамбъл "Зорница", балетно студио"Звездна дъга" и ансамблите "Сребърни звънчета" и "Звездни струни" при Общински детски комплекс. Гостуват „Дийп Зоун Проджект", а водещ ще бъде актьорът Станимир Гъмов.

Гост на събитията ще бъде министърът на туризма Николина Ангелкова.

Програмата за откриване на летния туристически сезон
netinfo

В новия посетителски център на големите Римски терми бяха инвестирани 270 000 лева общински средства. Други 40 000 бяха вложени в реставрация на част от главния вход на Термите. Там се предвижда изграждане и оборудване на лятна сцена за спектакли и концерти. Вече има предложения за концерти и спектакли с представен график. След обновяването древните римски бани ще работят експериментално до 22,00 часа.

Програмата за откриване на летния туристически сезон
netinfo

Големият фонтан на площад „Независимост" се очаква да бъде пуснат за откриването на новия туристически сезон. Шадраванът бе напълно обновен миналото лято и може да изстрелва воден стълб с височина до 41 м. Уникалното за страната съоръжение разполага с над 2000 цветови комбинации, което го превръща в красива водна атракция.