Продължава издирването на двете изчезнали деца след потопа в „Аспарухово”
Продължава издирването на двете изчезнали деца след потопа в „Аспарухово” / Дарик Варна

Информация за двете деца - 2-годишно момиченце и 6-годишният Марин, които са в неизвестност след потопа във варненския квартал „Аспарухово", все още няма, съобщава Нова телевизия.

В издирвателните дейности ще се включат както от полицията, така и от „Гражданска защита" и екипите на пожарната. Те отново ще тръгнат по следите на двете деца, които изчезнаха в нищото в нощта на природното бедствие.

Възстановяването на квартал „Аспарухово" след голямата приливна вълна продължава и днес. Въпреки умората, хората са станали от ранни зори и се опитват да изчистят домовете си.

Стотици доброволци се очаква да се включат в работата по възстановяването на район „Аспарухово" и днес. Препоръчително е да си носят ботуши и лопати, защото в търговската мрежа е трудно да бъдат намерени, призовават от кризисния щаб в района. Сборният пункт за разпределяне на работата е районното кметство. Всички доброволци получават маски, тъй като количеството на праховите частици във въздуха нараства.

На хората с пострадали имоти са раздадени декларации за описване на разрушено имущество. Очаква се днес екипи на Регионалната дирекция за национален строителен контрол да започват огледи на пострадалите сгради с нарушена конструкция, за да се установи дали са опасни за живеещите в тях.

Продължават огледите и срещите на общински служители по домовете с хората в района. Съставена е комисия, която да направи оценка и на състоянието на общинската собственост и инфраструктура.

Осигурена е допълнителна техника за почистване. Поетапно ще заработи и малогабаритна техника, която да влезе в малките улички и труднодостъпните места.

Работа започва и екип от психолози, детски психиатри и психотерапевти.

Специалистите ще оказват помощ на пострадалите, които са под стрес вследствие на трагедията през последните няколко дни.