/ netinfo
Проблемите с трафика на Варна ще бъдат радикално решение с изграждането на бул."Васил Левски". Това заяви пред БНТ кметът на морската столица Иван Портних, който добави, че амбицията е проектът да бъде завършен в рамките на една година.

Другата важна връзка е бул. "Сливница", който ще отведе трафикът на тежкотоварните автомобили. След това основен акцент ще бъдат малките улици и междублоковите пространства

"Градът се разраства на юг, поради тази причина там са концентрирани огромни количества инвестиции. Предстои пълна рехабилитация на основните пътни артерии на "Аспарухово". Това поставя въпроса за изграждане на втори мост. Вярвам, че така, както се намериха решения на трупани с години проблеми, ще намерим и за това. Бул "Васил Левски" предопределя бъдещето на новия мост. Искаме да развиваме Варна и като град на знанието, където младите хората да остават и да се реализират тук. Задължени сме да направим така, че младите хора да се чувстват добре и да имат условията за професионална реализация. 38.5% от бюджета на Община е за образование. Голямата ни амбиция е да построим сграда на Математическата гимназия, която е емблема на града", заяви Портних.

Акцентът в управленската инфраструктурна програма на Министерството на регионалното развитие е развитието на Северна България и АМ "Хемус". Тя ще стане реалност в рамките на не повече от 7 години и половина, допълни министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който заедно с кметът на Варна гостува в предаването "Денят започва".

Правителството има ангажимент до края на 2018 година да завърши с ремонта на Аспаруховия мост и ще се стартира проектирането за строителство на втори мост, свързващ Варна с "Аспарухово" и с Южна България, добави Нанков.