Приеха минимални и максимални цени за таксиметров превоз
Приеха минимални и максимални цени за таксиметров превоз / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Минимални и максимални тарифи за таксиметрови услуги във Варна приеха съветниците на заседание на местния парламент. Според приетия текст 2 лева ще бъде таванът за километър превоз през деня, а през нощта - 3 лева. Минималните прагове са 0,60 лв. през деня и 0,65 лв. за нощна тарифа.

Съветниците гласуваха още изменение в наредбата за обществения ред, според което глобите за лепене на рекламни материали на нерегламентирани места стават от 500 до 1000 лева за физически и от 1000 до 5000 лева за юридически лица.

По-разгорещени деботи предизвика споразумение за сътрудничество между общината, местните болници с АГ-отделения и две неправителствени организации за стратиране на проект за превенция на изоставянето на деца до 3 години. Срещу фигурирането на фондация "Лумос" се обявиха съветниците Петър Липчев и Ивайло Бояджиев, който заяви, че бюджетът на Варна ще бъде натоварен с дублиране на една и съща функция.

Директорът на дом "Майка и дете" Стефка Джанкова заяви, че фондация "Лумос" преди няколко години е искала да бъде закрит домът във "Виница", а сега иска да дублира предлаганите от него услуги. Янко Станев обвини Джанкова, че е доведена в залата от Липчев и Бояджиев. В подкрепа на проекта се изказаха също Марица Гърдева и зам.-кметът д-р Лидия Маринова. В крайна сметка предложението бе прието.