Приеха актуализацията на бюджета
Приеха актуализацията на бюджета / DarikNews.bg, архив

С 28 гласа „за“, 4 гласа „против“ и един „въздържал се“ общинските съветници приеха актуализацията на Бюджета на Община Варна за 2012 година по време на днешното 14-то заседание на Общинския съвет.

До решението се стигна след прегласуване на точката. Съветниците дадоха повторен вот заради техническа грешка в електронната система за гласуване.  Първоначално тя отчете 27 гласа при 40 присъстващи в залата.

Актуализацията на бюджета включва 193 млн. 146 хил. лв. приходната част и 191 млн. 646 хил. лв. разходна част.

Съветниците одобриха още решението да се отпуснат 11 200 лв. за подпомогне на Районния център по трансфузионна хематология.  Сумата е разпределена между 56-те души персонал.

Съветниците приеха точката почти единодушно. 39 гласуваха положително, нито един не даден отрицателен вот. С „въздържал се“ гласува само Ивайло Бояджиев от „Нова сила“. Той обсонова вота си  с твърдението, че предложението е незаконосъобразно. Бояджиев обясни, че грижи за центъра трябва да оказва държавата и по закон само тя има право да го субсидира.  Съветникът каза още, че не отрича целесъобразността на решението, защото отчита лошото състояние на центъра. „Правим подарък на държавата. Не знам защо варненци трябва да плащат за нещо, което трябва да осигури държавата“, заяви Бояджиев.

Иван Портних от групата на ГЕРБ  изрази несъгласие с думите на колегата си и обясни, че в случая няма повод за притеснение от незаконосъобразност, защото в случая става въпрос за подпомагане, а  не за субсидия.

В подкрепа на решението се изказаха и от групата  на БСП. Нейният член Анелия Клисарова заяви, че няма значение на кого е центърът, а е важно да се подкрепи труда на хората в центъра.