/ БГНЕС
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще наблюдава военноморското учение с международно участие „БРИЗ 2017”.Той ще бъде посрещнат с военен ритуал на Морска гара Варна, след което от борда на фрегатата "Дръзки" ще изгледа различни епизоди - противодействие на терористична група завладяла кораб, ликвидиране на пожар на търговски кораб в пристанище, противодействие на нелегален трафик на мигранти по море, спасяване на голям брой хора на море, отразяване атаки на въздушен противник.

Във ВИП деня на учението сред гостите ще бъдат още министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

Във вторник Каракачанов летя над Варна с хеликоптер „Пантер“, който отново е във въздуха след възстановената подготовка на летателния състав с машината. 

В учението "Бриз 2017" участват над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция. От българска страна се включват 13 кораба и спомагателни катери, два самолета Су-25 на ВВС и два хеликоптера.