Премиерът и министри ще режат ленти във Варна
Премиерът и министри ще режат ленти във Варна / Sofia photo agency, архив

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще прережат лентата на рехабилитирания път Варна - Аксаково - Добрич. Официално открита ще бъде и рехабилитираната варненска част от пътя о.п. Шумен - Девня - Ветрино - Векилски. Дължината на първия участък е 9,2 км, а на втория - 17,6 км. Стойността на проекта е 12 909 479 лв. и се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие".

Откриването е насрочено за 15 часа край Аксаково на пътя в посока Добрич, до бившето КПП на МВР. На официалната церемония ще присъства и Лазар Лазаров - председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

Преди събитието край Аксаково, в 13,45 министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Кирил Йорданов ще присъстват на демонстрации на специализираното съоръжение за противопожарен спорт, което се намира на новопостроения лекоатлетически стадион „Локомотив" в морската столица.

В 14.30 ч. премиерът, екоминистърът и кандидатът за кмет на ГЕРБ ще присъстват на откриването на помпената станция за отпадъчни води „Аспарухово". Съоръжението се намира в местността „Малката чайка", близо до южния бряг на Варненското езеро. Стойността на съфинансирането от страна на Европейския съюз към момента на завършване е 75% - 3 710 731 евро, а националното съфинансиране - 25% - 1 236 910 евро.