Премахнаха бетона в Морската градина
Премахнаха бетона в Морската градина / снимка: Община Варна

Бетонните плочи, които бяха изляти на поляната пред зоопарка в Морската градина, както и бетонната ограда в района на тенискортовете, са премахнати доброволно, съобщиха от общината. Така собствениците изпълниха предписанията, поставени от кметсвото - до 24 часа да разчистят незаконното строителство.

Кметът Иван Портних лично се убеди в състоянието на терените, като посети единия от обектите. Инспектори от дирекция „ Управление на сигурността и контрол на обществения ред" провериха двата имота, съставени са констативни протоколи за извършената дейност.

Сигналът, че в Морската градина се лее бетон, бе подаден в началото на седмицата. "Това бяха сигнали, подадени до нас от граждани, за което им благодаря! Реагирахме бързо, защото е истинска наглост в Приморския парк да се излива бетон. Искам да предупредя, че подобни опити за строителство няма да бъдат допускани", заяви кметът Портних.

След като стана ясно, че в парка има наченки на строителство, група варненци се заканиха в неделя да протестират с чукове и кирки срещу излятия бетон.